Vanilkové rohlíčky

16. prosince 2009 v 21:08 | EwQa
Suroviny
600 g hladké mouky
360g Hery
240g namletých mandlí
120 g cukru moučka
moučkový a vanilkový cukr na obalení upečených rohlíčků

Postup
Asi dva dny předem oloupeme mandle (spaříme je vroucí vodou - snadno se sloupnou a asi dva dny je necháme rozložené oschnout). Těsto vypracujeme z hladké mouky, Hery, namletých mandlí a cukru moučky. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu pár hodin uležet. Pak tvoříme rukama rohlíčky a klademe na plech. Pečeme v předehřáté troubě. Ještě horké rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.Necháme 2 až 3 týdny uležet.

Tipy
Tip na pečení: horkovzdušná trouba 160 °C
plechy do polohy 2,3,5
doba pečení asi 15 až 20 minut
Respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

Tip na ukládání: Dortová krabice ( k zakoupení v papírnictví) vyložená alobalem (cukroví je mastné) a svačinovým papírem.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama